Gizlilik ve Çerez Politikası

TAŞDENT SAĞLIK HİZMETLERİ MEDİKAL VE TIBBİ CİHAZLAR SANAYİ TİCARET

LİMİTED ŞİRKETİ (“Şirket”) ne ait dogudent.com.tr web sitesinin (“Web Sitesi”)

ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek, ziyaretçilerine

daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek amacı ile kişisel verilerini işlemekte ve internet

çerezleri kullanmaktadır. İşbu Çerez Politikası (“Politika”), tüm Web Sitesi ziyaretçi ve

kullanıcılarına hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, 6698 Sayılı Kişisel

Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili diğer mevzuat kapsamında site ziyaretçilerinin hangi

tür kişisel verilerinin hangi amaçlarla ve hangi yöntem/yöntemlerle işlendiğini izah eder.

İşbu Politika, Web Sitesi’ne hangi teknolojilerle, hangi yöntemlerle ve ne şekilde

bağlandığınıza bağlı olmaksızın uygulanmaktadır. Web Sitesi’ne erişmeniz, Web Sitesi’ni

taramanız ve herhangi bir şekilde kullanmanız halinde, Politika’yı okumuş, onaylamış ve bu

Politaka’da belirtilen sınırlı amaç çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesine peşinen rıza

vermiş kabul edileceksiniz. Eğer hiçbir kişisel veya kişisel olmayan verinizin bu Politika

kapsamında kullanılmasını istemiyorsanız bu Web Sitesi’ne erişmemeniz ve bu adımdan

sonrasına geçmemeniz gerekmektedir. Politika’ yı kabul etmeniz ve Web Sitesi’ni ziyaret

etmeniz halinde, üye olmasanız dahi aşağıda yer alan kişisel verilerinizi işlenebilmektedir;

  • IP adresiniz, Konumunuz,
  • Web Sitesi’ni kullanım şekliniz, süreniz ve gezinme tercihleriniz;
  • Bağlantı sağladığınız cihaza ait özellikler

Web Sitesi’ne yönlendirilmiş olduğunuz diğer web siteleri, link ve/veya kanallar.

  1. Reşitlik Durumu

18 yaşın altındaysanız Web Sitesi’ni ebeveynlerinizin gözetimi altında ziyaret etmeniz

gerekmektedir. Ebeveynlerinizin gözetimi olmadan bu Web Sitesi’ni kullanmamanız ve hiçbir

kişisel verinizi paylaşmamanız gerekmektedir.

  1. Neden Çerez Kullanırız?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza,

tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kurulan bir veri depolama dosyasıdır. Bu

dosyada oturum bilgileriniz ve benzeri verileriniz saklanır, böylelikle erişim sağladığınız

cihazlarınız Web Sitesi’ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlar ve çerezler, Web

Sitesi’ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

Web Sitesi’nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya

teklifler sunabilmemiz için Şirket tarafından yerleştirilen birinci taraf çerezleri ve aynı şekilde;

iş birliği yaptığımız üçüncü kişi, kurum ve web sitelerinin sizlere daha uygun hizmet ürün

veya teklifler sunabilmesi için üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezlerin kullanım amaçları;

  • Web Sitesi’nin daha etkili kullanılabilmesi için bazı teknik verilere ihtiyaç duyulması,
  • Şirket’in sizin Web Sitesi’ni tarama ve kullanma tercih ve alışkanlıklarınıza ilişkin

bilgilerin toplanması,

  • Şirket’in, 5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu

Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet

Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında

Yönetmelik’ten kaynaklananlar başta olmak üzere, yasal ve sözleşmesel

yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç

duyması.

  1. Çerezlerle Hangi Tür Verileriniz İşlenmektedir?

Çerezler, türlerine bağlı ve genel olarak, Web Sitesi’ne eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım

tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet

ve ürünlerimizi, Web Sitesi’nde yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

  1. Hangi Tür Çerezleri Ne Şekillerde Kullanıyoruz?

Web Sitesi’nde farklı türlerde çerezler kullanmaktayız. Bunlar Web Sitesi’nin çalışmasını

sağlamak için kullanılması zorunlu olan çerezler, işlev çerezleri, analiz/performans çerezleri

ve hedefleme/reklam çerezleridir.

Kullanılması Zorunlu Olanlar: Web Sitesi’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli

olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için

ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde Web Sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için

kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, Web Sitesi üzerinde video ve

sosyal medya içeriklerine rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir.

Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz-Performans Çerezleri: Bu çerezler, Web Sitesi’nin işleyişinizi analiz edip

anlamımızı sağlayan ve sizinle etkileşime geçerek Web Sitesi’ni geliştirebilmemizi

sağlamaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını

engelleyebilirsiniz.

Hedefleme-Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere,

ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı

olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri

engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek

olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.Web Sitesi, toplanan kişisel

verilerinizi yurt içinde ve yurtdışında, yeterli korumanın bulunduğu veya bulunmadığı

üçüncü taraflarla paylaşılabilir. Web Sitesi’nde kalmayı tercih ederek,Politika’yı

onaylamış kişisel verilerinizin üçüncü kişilerle paylaşılmasına ve yurtdışına

aktarılmasına açık rıza göstermiş olacaksınız.Web Sitesi’nde üçüncü kişilerin başta

reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin

etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web

sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel

verileri toplayabilir.Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri

hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve

reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam

gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem

birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır.Web Sitesi; Facebook, Twittter

ve Instagram gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır.

Web Sitesi’ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan

seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan

sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir.

Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza

ait verilerle birleştirebilir.Lütfen sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği verilerin kapsamı

üzerinde herhangi bir etkimiz ve kontrolümüz olmadığını unutmayın. Sosyal ağların kişisel

verilerinizi hangi amaçla, hangi yöntemlerle ve hangi süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla

bilgi almak için lütfen ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel verilerin işlenmesi/gizlilik

politikalarını dikkatlice inceleyin.

  1. Çerezlerin Kullanılmasını Nasıl Engelleyebilirsiniz?

Çerezlerin kullanılması Web Sitesi’nin daha iyi hizmet vermekle birlikte eğer dilerseniz

engelleyebilirsiniz. Ancak bu şekilde sitenin tam olarak işlevini gösterememesi ve tüm

özelliklerinden yararlanamayabileceğinizi unutmayınız. Çerezlerin kullanılmasını

engellemek için kullandığınız internet tarayıcınızın ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir.

Bu değişiklikler kullandığınız cihaz ve internet tarayıcısına göre değişiklik göstermektedir.

* Internet Explorer

  1. Masaüstünü açın ve görev çubuğunda Internet Explorer simgesine dokunun veya tıklayın.
  2. Araçlar düğmesine ve İnternet seçenekleri’ne dokunun veya tıklayın.
  3. Gizlilik sekmesine dokunun veya tıklayın, ardından tüm tanımlama bilgilerini engellemek için Ayarlar’ın

altında bulunan kaydırıcıyı yukarıya hareket ettirin ve Tamam düğmesine dokunun veya tıklayın.

* Google Chrome

  1. Chrome menüsü simgesini seçin.
  2. Ayarlar’ı seçin.
  3. Sayfanın alt kısmına yakın bir yerde bulunan Gelişmiş ayarları göster’i seçin.
  4. “Gizlilik” bölümünde, İçerik ayarları’nı seçin.
  5. Sitelerin veri ayarlamasını engelle’yi seçin.
  6. Bitti’yi seçin.

* Mozilla Firefox

  1. Firefox tarayıcınızda Web Sitesi’ni açın.
  2. Adres çubuğunun yanında bulunan “i” butonuna basın.
  3. Açılan kutucukta daha fazla bilgi butonuna tıklayın.
  4. Açılan Sayfa Bilgisi ekranında İzinler’i tıklayın.
  5. “Çerez bırakabilir” başlığı altında “Engelle” kutucuğunu işaretleyerek pencereyi kapatın.

* Safari

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Açılan ekranda Safari ayarlarına girin.
  3. “Çerezleri Engelle”yi seçin.
  4. Açılan ekranda “Asla”, “Üçüncü Parti ve Reklamlar” seçeneklerinden birini kendi tercihinize göre belirleyin.
  5. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız
  6. Kullanıcının Hakları:

Kullanıcı, aşağıdaki hususları “Randevu Al”, “İletişim” bölümlerinde yer alan kanallar

vasıtasıyla DoğuDent’ den talep edebilir:

  1. Kişisel Verilerinin işlenip işlenmediği hakkında bilgi,
  2. Kişisel Verilerin İşlenmesinin kapsam ve yöntemleri hakkında bilgi,
  3. İşlemenin amacı ve amaca uygun olup olmadığı hakkında bilgi,
  4. Kişisel Veri aktarımının yapıldığı ve Türkiye’de bulunan veya bulunmayan üçüncü

kişilerin kimlik bilgileri,

  1. Kişisel Verinin yanlış veya eksik bir şekilde işlendiği takdirde düzeltilmesi,
  2. İşlemenin amacı hükmünü yitirdiğinde Kişisel Verilerin silinip yok edilmesi,
  3. Kişisel Verileri aktarılmış olan üçüncü kişileri a.5 ve a.6 maddelerinde belirlenmiş

taleplere ilişkin bilgilendirmek için DoğuDent’den talepte bulunulması,

  1. Otomatik sistemlerle Kişisel Veri analizi sonucunda kullanıcıya karşı oluşan herhangi bir

sonuca itiraz edilmesi,

  1. Kişisel Verilerin yasadışı olarak İşlenmesi sonucunda oluşan zararlar için tazminat talep

edilmesi.

  1. Haklarınızın Sınırları
  2. DoğuDent, makul olmayan nedenlerle tekrarlanan, yeni sistem ve/veya sistemler kurma

veya mevcut sistem, usul ve uygulamaları temelden değiştirme gibi orantısız teknik

girişimleri gerektiren, diğer kişilerin bilgilerinin gizliliğini riske atabilecek veya yedek

sistemlerde yer alan ilgili bilgilere ilişkin veya DoğuDent açısından ciddi masraf gerektiren

talepler gibi son derece elverişsiz talepleri reddedebilir.

  1. DoğuDent, Kullanıcıya Kişisel Verilerine erişimi ve Kişisel Verilerinin düzeltilmesini aşırı

çaba ve masraf gerektirmediği takdirde sağlayabilir. DoğuDent’un amacı, Kişisel Verileri

arızi veya kasti tahribattan koruyup hizmet ve servislerin sürdürülmesini sağlamaktır.

Bundan dolayı, DoğuDent’dan bilgilerin silinmesine ilişkin Kullanıcı talebi sonrasında

DoğuDent, kayıtlı kopyaları etkin sunucudan derhal silmeyebilir ve yedek sistemdeki bilgileri

kaldırmayabilir.

  1. Kullanıcının Yükümlülükleri
  2. Kullanıcı, e-posta adresi, iletişim bilgileri, ödeme ve faturalandırma bilgileri de dâhil

ancak bunlarla sınırlı olmaksızın edindiği ve DoğuDent’a verilen her Kişisel Verinin tam,

doğru ve güncel olduğunu, verilen bilgilerin eksik, hatalı ve güncel olmaması halinde tüm

risk ve sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ve garanti eder.

  1. Kullanıcı, aile fertleriyle ilgili veya onlara ait olan her türlü Kişisel Verinin ilgili veri

sahibinin rızası uyarınca verilmiş olduğunu kabul ve garanti eder.

  1. Kullanıcı, Kişisel Verilerini DoğuDent tarafından talep edilmesi halinde doğrulayacağını

kabul ve taahhüt eder.

  1. Kullanıcı, Kişisel Verilerinde değişik olduğunda derhal DoğuDent’u bilgilendirecektir.
  2. Kullanıcı, elektronik cihazlar vasıtasıyla Kişisel Verisini paylaştığında bütün gerekli

güvenlik tedbirlerini almış olduğunu ve DoğuDent’un web sitesine erişimini sağlarken

güvenli ve uygun yazılım ve bağlantılar kullandığını ve buna ilişkin tüm riskin kendisinde

olduğunu kabul eder.

  1. Kullanıcı, üçüncü şahıslardan hileli ve dolandırıcılık amaçlı çağrılar alabileceğini, bu

aramaların DoğuDent unvanı kullanılarak gerçekleştirilebileceğini, DoğuDent’un bu

aramalar sırasındaki Kişisel Veri paylaşımından ve güvenliğinden sorumlu olmadığını

kabul eder.

  1. Kullanıcı, üçüncü bir şahsın Kullanıcının telefon numarası gibi iletişim bilgilerini ve

araçlarını kullanarak yukarıda yer alan herhangi bir hakkın kullanılması için talepte

bulunması halinde DoğuDent’un bu durumdan sorumlu olmayacağını kabul eder.

  1. Bizimle İletişime Geçin

Politika ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletmek ve Politika’yı kabul ederek Web

Sitesi’ni ziyaret etmeniz sırasında işlenen kişisel verilerinizin tamamının veya bir kısmının

değiştirilmesini, silinmesini veya anonim hale getirilmesini talep etmek isterseniz bizimle

iletişime geçebilirsiniz: info@DoguDent.com.tr